• +32 488 242 588

 •  Menu
 • Vorming en massage

 • Welke rol speelt vorming bij de uitvoering van een massage?

  Cursus Anatomie, Pathologie en fysiologie

  Vorming is essentieel voor de verrijking van je competenties en inzichten. Het biedt je de mogelijkheid om je verder te specialiseren in je vakdomein of je scoop te verbreden binnen de sector van je behandelingsaanbod. Hierbij dien je eerst een antwoord te vinden op de cruciale vraag: WAT wil ik bereiken? Heb je te weinig klantenpotentieel en wil je dit door bijkomende vorming vergroten? Wil je meer kennis vergaren in je eigen competentiedomein? Wil je diversifiëren om een klant meerdere opties te bieden? … …

  Op basis van je antwoord kan je dan een vormingspad gaan bepalen. Dit is niet eenvoudig! Opleidingsorganismen bieden tegenwoordig een enorme waaier aan van korte, middellange of lange vormingstrajecten. Ze claimen allemaal één van de besten uit de regio te zijn. Kwaliteit met een grote “K” wordt tegenwoordig blijkbaar overal geboden!?? Screen echter goed vooraleer je een inschrijvingsformulier invult! Neem de tijd om eens een bezoekje te brengen aan de school. Je baseren op een website is in dit “nest van aanbod” zeker niet de referentie!

  Less is more…

  Als je websites bezoekt van masseurs zie je soms dat de hele pagina is gevuld met een imposante lijst van alle opleidingen die hij/zij heeft genoten. Sommigen zelfs met een scan van alle certificaten! Het is voor een klant heel erg moeilijk om te bepalen wat nu echt je ding is! Het geeft vaak de indruk van “de todo un poco!”… De masseur kan alles en niks… Mijns inziens is het aangeraden enkel die competenties te vermelden op de homepage waarin je werkelijk gespecialiseerd bent.

  Voor mij zijn massagetechnieken een en-en-en verhaal en geen of-of-of verhaal. Ik ben de mening toegedaan dat niet de klant maar de therapeut bepaalt welke massage de klant nodig heeft. Ben je bezig met een relax-massage, en je komt een probleem tegen dat je zou kunnen behandelen, ga je dan niks doen omdat de klant enkel een relax-massage geboekt heeft???

  Vorming en bijscholing kaderen net in het verhogen van je ‘service’ aan de klant. Hoe meer je kan toepassen, des te beter voor het welzijn van je klant. Een massage draagt voor mij niet de naam ‘relaxmassage’, ‘sportmassage’, ‘bindweefselmassage’ of whatever… Voor mij dient het recept van een massage geschreven te worden door je handen op het moment dat je een lichaam aanraakt! En zoveel te meer kennis en competenties je verwerft, zoveel te dikker is je massage-kookboek! Hiervoor hoef je geen publiciteit te maken op je website. Je beste publiciteit zijn je handen en je massage!